Gastronomia

Culinàriament parlant, Mongòlia no estaria pas en el TOP10 dels països que hem visitat. També cal dir que la majoria de dies que hem estat al país, els hem passat en un tour pel desert del Gobi, i com comprendreu, ni el guia no era el millor xef mongol, ni les condiciones eren les més adients per fer plats típics. Així que ens va alimentar bàsicament d’arròs, pasta i patata.

Deixant de banda una pasta casolana amb carn de camell que ens va preparar la senyora d’un dels gers on vam dormir, i una mena de formatge molt sec que el guia ens va dir que feien a partir del quall de la llet, poca cosa més vam tastar.

20150617201648_IMG_2641DSCN5788

 

 

 

L’únic plat realment típic mongol que vam menjar va ser carn de cabra i verdures, cuites d’una manera molt particular. Després d’escalfar un munt de pedres al foc, les van ficar dins l’olla amb la carn i les verdures, i tot allò es va coure amb el propi vapor que es va formar dins l’olla.

DSCN5493DSCN5497

Malauradament no tenim gaire més a dir sobre la gastronomia mongola. Només que, com a tots els països, vam tastar alguna cervesa local, això sí.

DSCN4894 DSCN4777 IMG_20150624_205442932 IMG_20150626_192028889 IMG_20150626_194412502_HDR

 

Leave a Reply